Linkovi

New York: Filmski festival Tribeca - 2003-05-02


Njujorąka ikona i koosnivač festivala Robert de Niro je, zajedno s njujorčanima Jane Rosenthalom i Craigom Hatkoffom, započeo festival kako bi doprinio ponovnom oľivljavanju donjeg dijela Manhattana nakon terorističkih napada 11 septembra.

Jednostavno osjećam da je New Yorku potreban ovakav festival, koji je pravi događaj. To nije samo filmski festival, to je sve, to je događaj u zajednici, jednostavno nemam prave riječi. Osobito ąto se tiče reakcije ljudi, čini se kao prava stvar, kaľe Robert de Niro.

Ovo je veliki grad, zaąto da imamo jedan, kada moľemo imati dva ili tri, i čitav show divnih telenata, kaľe Whoopi Goldberg.

New Yorku ide, kako se čini, dobro i mislim da će baciti svjetlo na neke od filmskih djela, kaľe Elvis Costello.

Kada sam prvi put čuo da postoji festival, pomislio sam, pa joą jedan festival nam je potreban kao metak u glavu! Međutim pogledao sam i vidio da prikazuju filmove koje inače ne bih vidio i stoga neka Bog blagoslovi ovaj festival, kaľe William Defoe.

Među zvijezdama u New Yorku su se joą mogli vidjeti i komičar Jerry Seinfeld, glumica Connie Nielson, pjevač David Bowie. Ovogodiąnji festival Tribeca je duľi i opąirniji od proąlogodiąnjeg--biće prikazano ukupno 200 filmova.

XS
SM
MD
LG