Linkovi

Ljeto 2003: Koji filmovi će biti najveći hitovi - 2003-05-02


Čini se da je Holivudu potrebna pomoć miąićavih heroja iz akcionih filmova. Prodaja ulaznica je opala u odnosu na rekordni tempo kojim se kretala proąle godine.

Industrija u cjelini je u padu. Prodaja ulaznica je opala u nekoliko nedjelja u prvom kvartalu ove godine. Sada biljeľimo pad od 6% u prihodima i 8-9% u posjećenosti, tako da nam je ovo ljeto zaista potrebno kako bi nas vratilo na ono na ąta smo navikli, kaľe analitičar kretanja u filmskoj industriji Paul Dergarabedian.

Broj filmova za koje se vjeruje da će sigurno biti hitovi je isti toliki ako ne i veći kao i u posljednjih nekoliko godina. I mislim da vidimo nastavak trendova koji su se pokazali uspjehom u proteklim godinama, kao ąto je naglasak na nastavke filmova, na adaptacije, rimejke, poznate proizvode koji će zasigurno privući publiku već od prvog vikenda prikazivanja, kaľe Josh Spector, novinar magazina Hollywood reporter.

Danas je obično najvaľniji taj prvi vikend--s obzirom da postoji velika konkurencija nemate vremena da počnete sporo i onda to sve nadoknadite. Stoga, ono ąto vam je potrebno je film koji će pruľiti garanciju i privući publiku već prvog vikenda. I donekle, i nije vaľno da li je on dobar ili loą--mnogo se veći naglasak stavlja na to koliko se dobro moľe prodati, a ne na to koliko je dobar, kaľe Josh Spector.

XS
SM
MD
LG