Linkovi

Kings prvi izborili ulazak u drugo kolo doigravanja - 2003-05-01


Sacramento Kings su se plasirali u drugi krug doigravanja. Chris Webber je postigao 26 poena i imao 11 skokova, dok je Peđa Stojaković dodao 22 poena pobjedi Sacramenta nad Utah Jazz, 111-91.

U isto vrijeme Portland Trail Blazers su po drugi put izbjegli eliminaciju pobjedom nad Dallas Mevericks 103-99. Zach Randolph je postigao 22 poena i imao 9 skokova za Portland, koji nije zadobio prednost u igri sve do jedne minute prije kraja utakmice. ©esta utakmica se igra u petak u Portlandu.

U istočnoj konferenciji, New Orelans Hornets su s rezultatom 93-91 također izbjegli eliminaciju nad 76-ersima u Filadelfiji. Poznat uglavnom po svojoj odbrani, George Lynch je sinoć drľao Hornets u igri s impresivnim i brzim potezima. Allen Iverson je vodio filadelfijski tim s 30 poena, dok je Keith Van Horn rezultatu doprinio s 21 poenom. ©esta utakmica igra se u petak u New Orleansu.

Detroit Pistons su s rezultatom 98-67 odnijeli pobjedu nad Orlando Magic-om, koji nijednom nije poveo i koji je ostvario samo 32% pogodaka od ukupno upućenih lopti prema koąu.

XS
SM
MD
LG