Linkovi

Film BLUE CAR  od 7.maja u američkim kinima - 2003-04-30


Filmski prvenac režiserke Karen Moncrieff u kina donosi priču u kojoj se Meg u potpunosti okreće svom nastavniku, jer joj porodični život bez oca ne može pružiti sigurnost.

Kada njen otac napusti njenu majku, ova se u potpunosti posvećuje poslu ostavljajući dvije kćerke da se se same snalaze i bore sa svojim problemima. Meg je natjerana da se brine o problematičnoj mlađoj sestri prije i poslije škole, te između njih tri izbijaju žučne svađe.

Emocionalno traumatizirana, Meg se posvećuje poeziji, te pisanjem pjesama pokušava izbjeći realnosti. Impresioniran njenim pjesmama, nastavnik joj savjetuje da nije dovoljno da se uhvati u koštac sa površinskim problemima, već da dubllje sagleda svoju dušu, što će joj pomoći da možda pobijedi na natjecanju za najbolju pjesmu. O samom filmu glumica Agnes Brucher kaže:

U vrijeme snimanja filma ja sam u privatnom životu prolazila kroz probleme što je zasigurno ostavilo traga i na mom tumačenju Meg, a što mi je opet pomoglo. Na primjer, plakala bih zbog stvari koje se dešavaju u životu Meg, ali bi isto tako mogla plakati zbog stvari koje se dešavaju meni, tako da sam se poistovjetila sa junakinjom filma.“

Premijera filma Blue car će se održati u New Yorku 2 maja, dok će se film se kinima početi prikazivati 7.maja.

XS
SM
MD
LG