Linkovi

Pet timova dijeli samo pobjeda od ulaska u drugo kolo doigravanja NBA lige. 29/4/03 - 2003-04-29


Evropljanin za koga se čini da ima najveće ąanse ulaska u NBA ligu, uputio je pismo zvaničnicima NBA lige da namjerava da se kandidira za ovogodiąnje izvlačenje mladih talenata. Riječ je o Darku Miličiću, koji trenutno igra za profesionalni tim u Srbiji. Očekuje se da će ovaj 17-ogodiąnjak biti prvi od tri igrača izabranih u prvom krugu, zajedno sa amerikancem, srednjoąkolcem LeBaron Jamesom i studentom na univerzitetu Syracuse Carmelom Antony-jem.

Kada je riječ o prvom kolu doigravanja NBA-a čak pet timova samo utakmica dijeli od plasmana u drugo kolo. Naime Philadelphija 76-ersi su nakon sinoćnje pobjede nad New Orlenas Hornetse, 96-87, poveli sa 3-1.

Peđa Stojaković je postigao 27 poena, a Chris Weber 26, uz 11 uhvaćenih odbijenih lopti, kada su Sacramento Kings sinoć pobijedili Utrah Jazz, 99-82. Kings vode 3-1. Samo jedna pobjeda do plasmana u drugo kolo dijeli i Dallas Mavericks, koji protiv Portland Trail Blazersa vode 3-1, te bostonski Celtic, koji sa 3-1 vodi u prvom kolu protiv Indiana Pacersa. I ąto je medju iznenadjenjima prvog kola, Orlando Magic vodi protiv Detroit Pistons, 3-1. Nerjeąen rezultat, 2-2, imaju Los Angeles Lakers i Minnesota Timbervolwes, zatim San Antonio Spurs i Phoenix Suns, kao i New Jersey Nets i Milwaukee Bucks u kojima Toni Kukoč pruľa odlične igre.

XS
SM
MD
LG