Linkovi

Drastične mjere u zemljama najteľe pogođenim epidemijom SARS-a 24/4/03 - 2003-04-24


U zemljama najteľe pogođenim epidemijom SARS-a vlasti poduzimaju drastične mjere nastojeći da spriječe ąirenje smrtonosnog oboljena sličnog upali pluća od koga je ąirom svijeta već umrla 263 osoba, dok ih je 4400 zaraľeno.

Gradske vlasti Pekinga zatvorile su danas Narodnu bolnicu, jednu od najvećih u kineskom glavnom gradu, koja se inače nalazi u sastavu pekinąkog univeziteta, a sinoć je najavljeno uvođenje karantina za osobe izloľene SARS-u i ograničavanje pristupa u zgrade koje bi mogle biti kontaminirane virusom. Slične su mjere na Tajvanu, Singapuru, a u drugom po raąirenosti bolesti pogodjenom gradu, Hong Kongu, metodom slučajnog odabira,vlasti provjeravaju tjelesnu temperaturu osobama koje iz Kine ulaze na područje na gradsko područje.

Svjetska zdravstvena organizacija navela je i kanadski grad Toronto kao područje koje bi prilikom putovanja trebalo izbjegavati. U Torontu je, naime, do sada umrlo najmanje 16 osoba. Kanada je inače jedina ne-azijska zemlja u kojoj su do sada zabiljeľeni smrtni slučajevi od SARS-a.

XS
SM
MD
LG