Linkovi

©ta su traľili policajci u hotelu Bosna u Banjaluci? 24/4/03 - 2003-04-24


Ministarstvo unutraąnjih poslova RS saopątilo je da su pripadnici snaga specijalne policije RS izvrąili blokadu, a zatim i pregled i pretres objekta hotal Bosna u Banjlauci s ciljem pronalaska dva lica za kojima se traga.

Akcija je izvedena, na zahtjev MUP-a Srbije u kojem je MUP RS obavjeąten da se u Banjaluci nalaze dva lica bezbjednosno interesantna mupu Srbije.

MUP RS saopątava da nakon preduzete akcije nije utvrdjeno da su u hotelu Bosna smeątena lica za kojim traga MUP SRBIJE. Direktor policije RS Radomir Njegus objasnio je da je MUP Srbije zapravo dobio dojavu da su u Banjaluku sinoć stigla dvojica pripadnika zemunskog klana i da su odsjedla u pomenutim Hotelu.

Blokada hotela trajala je puna tri časa. Svi ulazi u Hotel bili su blokirani jakim snagama specijalnih policajaca koji su bili naoruľani, a na licima su imali maske. U vrijeme blokade nikome nije bilo dozvoljeno da napusta hotel niti da ulazi u njega. Nakon akcije vlasnik hotela gospodin Pantelija Damjanović novinarima je rekao da se policija nije obratila njemu direktno, i da je svo vrijeme bio u svojoj kancelariji ali da zna da su pregledali knjigu gostiju i pretresali sobe.

Inače, Portparol MUP-a RS Zoran Gluąac izjavio je da je MUP RS zatraľio od interpola da raspiąe potjernice za 8 lica iz RS za kojima traga policija Srpske zbog počinjenih krivičnih djela, ua ne nalzae se na teritoriji RS. Iz Banjaluke za Glas Amerike Tatjana Lająić.

XS
SM
MD
LG