Linkovi

Prevare među šefovima organiziranog kriminala 21/4/03 - 2003-04-21


Dustin Hofman, Andy Garcia, Edward Burns i Rachel Weisz su u Los Angelesu prisustvovali premijeri svog najnovijeg filma pod nazivom Confidence. Film govori o kriminalcu koji na prevaru otuđuje na hiljade dolara od jednog šefa organizranog kriminala, a onda s njim sklapa dogovor da mu taj novac vrati. Jake Wig kojeg glumi Edvard Burns je iskusni prevarant čije je društvo spremno da mu pomogne kako bi se domogao brzog profita. Proslavu njihove posljedne izvedene akcije omela je vijest da su dvojica njihovih drugova ubijena, te da žrtva njihove prevare radi za kralja organizranog kriminala poznatog pod imenom The King. Jake nudi Kingu odštetu tako što će ubiti Morgana Price-a, bankara koji ima snažne veze sa organizranim kriminalom. Petočlana operativna grupa postaje umiješana u zavjeru koja uključuje neleganlne radnje sa zajmovima korporativnih kompanija, nelegalnim transferima novca i nelegalno računovodstvo. Međutim, loša vijest po bandu stiže u liku FBI agenta Gunter Butana kojeg glumi Andy Garcia. Glumac Burns govori o tome koliko je kompliicrano bilo snimiti ovaj film.

BURNS:Uvijek je bilo potrebno da sjednete prije snimanja scene i ustanovite šta se u sljedećoj sceni dešava,u kojem smo prosecu varanja, jer obično u svakoj sceni lažete jednu osobu i morate razmisliti ko u kojem trenutku ima određene informcije, tako da se radi o izazovu, premda je jako zabavno.

Sličnog je mišljenje i Dastin Hoffman.

HOFFMAN: Snimanje bilo kojeg filma je teško, posebno onih koji se ne snimaju sekvencu po sekvencu. Glumci jako puno vremena provode u hotelskim sobama razmišljajući: U redu, snimit ću ovu scenu, prije te scene snimio sam ovu , a poslije slijedi snimanje ove scene. Mislim da je ovaj film bio posebno težak za režisera Jamesa Foley-a.-kazao je Dustin Hoffamn.

Intresantno je da je britanska glumica Rachel Weisz ovu ulogu dobila, kako sama kaže na prevaru, jer je na audiciji vješto krila svoj britanski akcenat, tako da je glumac Edward Burns mislio da je Amerikanka. Film Confidence se u američkim kinima počinje prikazivati 25. aprila.

XS
SM
MD
LG