Linkovi

Priča o jednom od zarobljenih američkih vojnika, 24/3/03 - 2003-03-24


Redov prve klase Patrick Miller,... rodjen u Park City-u, u Kanzasu,.... on je porodičan čovjek, oženjen i ima dvoje djece - 4-godišnjeg sina i sedmomjesečnu kćerku. Danas, on je hiljadama milja daleko od svojih najdražih, ... u iračkom zatvoreničkom logoru. Miller je zarobljen juče,... nakon što su iračke snage u zasjedi dočekale američki intendantski konvoj u kojem je i on bio. To se desilo kod Nasiriye - jednog od velikih prelaza preko rijeke Eufrat. Na Millerovu braću i sestru, njegovo zarobljavanje je djelovalo poražavajuće...

BRAT: Veoma je teško i povjerovati da je od toliko trupa tamo, baš on zarobljen...

BRAT : Svi se jako brinemo za njega, i mama i svi... Jedino želimo da se on vrati kući.

Miller, specijalista za održavanje opreme, bio je medju pet američkih vojnika koje su ispitivali na iračkoj televiziji, nekoliko sati nakon zarobljavanja. Upitan - zašto je došao u Irak, Miller je rekao da je došao da popravlja mašine i da nema problem sa iračkim narodom.

SESTRA: Teško je povjerovati... On ima dvoje djece i voljenu ženu ovdje... Moje molitve su s njim svake noći... i samo se nadam da će se vratiti kući.

Millerova jedinica, 507. servisna četa, dio je 111. protivavionske artiljerijske brigade,... stacionirane u Fort Bliss-u, u Teksasu. Čini je oko 150 vojnika. Millerova braća i sestre mole za njegov povratak, siguran i skori povratak.

SESTRA: Srce mi govori da će se on vratiti kući. Moj brat ne odustaje i uvijek je bio takav. Život bi dao za svakoga, a sad svoj život možda daje za svoju domovinu, kaže njegova sestra.

XS
SM
MD
LG