Linkovi

Oglasit će se i viša sila, 20/2/03 - 2003-02-20


Tom Andrews, direktor grupe koja sebe naziva Pobjeda bez rata, kazao je novinarima da 26. februara započinje tzv cyber - marš na Washington. TOM ANDREWS : 26. februara nastupa prilika za svakog Amerikanca koji se protivi invaziji na Irak - da digne svoj glas i bude registriran kao takav u svakoj saveznoj državi. Na taj dan mi ćemo se obratiti, mi ćemo poslati fax-ove, i elektronske poruke predsjedniku Sjedinjenih Država i svakom članu američkoga Senata, u cilju našeg prosvjeda ovom kratkovidom i nepotrebnom ratu.

Pobjeda bez rata je koalicija glumaca, vjerskih lidera i raznih drugih aktivista koji su protiv rata s Irakom. Gospodin Andrews kaže da predsjednik Bush i američki senatori trebaju znati da anti-ratni pokret raste i organizira se.

TOM ANDREWS: U demokratskoj zemlji moraš dobro paziti ako obavljaš državnu funkciju. Nisi dospio tamo zato što imaš pravo na to, stečeno rodjenjem, nego si tamo zato što su te gradjani ove zemlje izabrali. A ako radiš protiv interesa gradjana, oni te mogu skinuti s funkcije.

U medjuvremenu, nekoliko glumaca u Hollywoodu su prezentirali nove televizijske spotove u kojima se pojavljuje poznati glumac Martin Sheen, a kojima se Amerikanci pozivaju da sudjeluju u virtualnom maršu na Washignton.

MARTIN SHEEN: Mislim da će mnogo više naroda imati šta reći po ovom pitanju, znate, nije to gotovo. A mislim da će i viša sila imati šta reći. Ne mislim da je Georg Bush najviša sila na svijetu.

Glumci koji su jučer govorili u Hollywoodu takodjer su dio pokreta Pobjeda bez rata.

XS
SM
MD
LG