Linkovi

Malo razgovora o prijetnji terorizmom, 5/2/03 - 2003-02-05


Razmjena mišljenja o brzim načinima pristupa BiH euroatlantskim integracijama, bila je glavna tema današnjeg susreta Predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH Adnana Terzića i zapovjednika SFOR-a u BiH, americkog generala Wiliama Warda. Razgovarao Adnan Rondić.

Terzić: Ovo je naše prvo vidjenje i razgovarali smo o tome kakva su iskustva generala Warda po pitanju pružanja pomoći obrambenom sektoru BiH, i provedbi uvodjenja evropskih standarda, kako bi se BiH priključila evro-atlantskim integracijama. To smo naglasili kao bitan trenutak, jer smatramo da je priključenje BiH Partnerstvu za mir , koji uz uključenje zemlje u EU, garantira jednu stabilnu budućnost i BiH i cijelog regiona. VOA: Je li bilo govora o borbi protiv terorizma ui sudjelovanju BiH u svjetskoj anti-teror koaliciji?

Terzić: Pa, ništa više od onoga u odnosu na aktivnosti koje se već vode u BiH. Moram priznati da smo se vrlo malo dotakli toga; sigurno je da je Ministartsvo bezbjednosti, koje je novoformirano, to putem čega će Vijeće Ministara pokušati odigrati svoju ulogu u toj borbi.

XS
SM
MD
LG