Linkovi

Sundance Film Festival. 21/1/03 - 2003-01-21


Sundance Film Festival, koji se upravo održava uPark City-u u saveznoj državi Utah, mjesto je za takozvane male i nezavisne filmove. To, medjutim, ne znači, da i tu nema velikih zvijezda. Glumica Selma Hayek ovdje je predstavila svoj prvi film u svojstvu reditelja, a Dustin Hoffman je imao glavnu ulogu u filmu male, nezavisne producentske kuće.

Svi koji su radilisa njom na ovom filmu kažu da je Selma Hayek izvrsno i sigurno vodila snimanje filma, ali da je glumcima dozvoljavala da svoje vizije utkaju u film paralelno sa njenim uputama. Ona, medjutim, skromno kaže da je imala mnogo sreće režirajući svoj prvi film Čudo u Maldonadu.

Bilo je zabavno i lako raditi, sve je išlo glatko - vjerovatno, čini mi se, što sam imala mnogo sreće i što su sa mnom radili sjajni ljudi. Saradjivali smo odlično, ali zaista odlično kao tim.

Dustin Hoffman je izuzetno toplo primljen od publike u Park City-u, kao i njegov film Povjerenje. Obraćajući se novinarima, on je, medjutim, radije progovorio o značaju filmskog festivala Sundance.

Ovo me podsjeća na vrijeme kad sam počinjao da glumim. Tad se još medju gledaocima govorilo o tome je li reditelj dobar, kakv je film i slično. Sada to više gotovo i ne postoji, osim na ovakvom festivalu. A ovdje zaista ima izvrsnih mladih talenata.

Pogledajmo za kraj i insert iz filma Povjerenje, sa, kao i uvijek izvrsnim Dustinom Hoffmanom u glavnoj ulozi.

XS
SM
MD
LG