Linkovi

Novi film Spike Lee-a - 25-ti sat. 27/12/02 - 2002-12-27


Ed Norton, u najnovijem filmu Spike Lee-a 25-ti sat, se nalazi u ulozi Montija Brogana--osuđenog kriminalca koji ima 24 sata slobode prije nego odsluži 7-godišnju zatvorsku kaznu. On se nalazi u trci s vremenom kako bi rekao posljednje zbogom prijateljima i rodbini.

Montgomery Monty Brogan uživa u svom posljednjem danu slobode prije nego ode u zatvor zbog trgovine drogom. Tumarajući gradom s dvojicom svojih prijatelja i djevojkom, on je primoran da ponovno razmotri svoj život i to kako se našao u takvoj životnoj situaciji. 25-ti sat Spike Lee-a daje snažnu priču o realnosti.

Ja nikada ne pokušavam prosuđivati, ne možete prosuđivati lik. Ono što se meni dopalo je da je to bio kompliciran portret osobe koja se bori da prihvati odgovornost za stvari koje je uradio. Čini se da je to razmatranje žaljenja i ideje moralne odgovornosti. U određenom momentu morate preuzeti odgovornost za izbor kojeg pravite, kaže Ed Norton.

Spike Lee, režiser koji ima reputaciju da poduzima nekonvencionalne projekte kaže da se priča morala ispričati. Znao sam da ćemo s jačinom scenarija privući najveće glumce i da će nam to dati priliku da se suočimo s New Yorkom nakon 11 septembra, kaže Spike Lee.

25-ti sat se u američkim kinima počinje prikazivati krajem mjeseca.

XS
SM
MD
LG