Linkovi

Javier Solana: EU će poduzeti jaku zajedničku akciju kada započne sa uvodjenjem policijske misije u BiH. 27/12/02 - 2002-12-27


Visoki predstavnik EU za medjunarodnu politiku Javier Solana kaže da će Unija poduzeti jaku zajedničku akciju kada, početkom naredne godine, započne sa uvodjenjem svoje prve medjunarodne policijske misije u BiH. Zvaničnici EU će zapovjedništvo od medjunarodne policije IPTF, pod upravom UN, preuzeti 1.januara. Gospodin Solana je buduću policijsku misiju nazvao jakim simbolom zajedničkog rada zemalja EU - kako bi se osigurala bezbjednost u regionu.

Iz Beograda vijest da su se jugoslovenski zvaničnici složili da tužiteljima haškog tribunala predaju niz bivših tajnih dokumenata koji se odnose na raspad Jugoslavije devedesetih godina. Ovu odluku je danas donijelo Vrhovno vijeće obrane kojeg čine predsjendik Jugoslavije, predsjendici Srbije u Crne Gore, kao i najviši zvaničnici jugoslovneske vojske. Očekuje se da dokumentacija uključuje i informacije koje se tiču Slobodana Miloševića.

XS
SM
MD
LG