Linkovi

Ashdown: Izađite na izbore i glasajte!, 27/9/02. - 2002-09-27


Visoki predstavnik Paddy Ashdown jutros se najprije sastao sa predstavnicima pravosuđa sa mostarskog područja, gdje su pravosudni radnici u opštinama sa bošnjačkom većinom započeli ovih dana generalni štrajk, zbog nekoliko neisplaćenih plata. «Moramo se zapitati, kakvo je to društvo koje troši toliko mnogo novca na političare i birokratiju, a tako malo na sudije i nastavnike», rekao je visoki predstavnik nakon susreta sa pravosudnim radnicima. U tom smislu lord Ashdown je naglasio važnost predstojećih izbora, uputivši ljudima Mostara, Hercegovine i cijele BiH sljedeću poruku:

ASHDOWN: «Prvo, molim Vas glasajte. U ovoj zemlji gradimo budućnost. Svaki Vaš glas je jedna cigla koju ćemo iskoristiti da izgradimo tu budućnost. Glasajte i dajte nam te cigle, a ako ne glasate, ostaćemo bez njih. Drugo, budućnost ove zemlje je vrlo jasna. Reforma ili propast. Izvršiti reformu sudskog sistema, uspostaviti primamljivo okruženje za investicije, očistiti politički prostor i onda mislim da nam je uspjeh zagarantovan. Zato, kada izađete na izbore, ne mislite na prošlost, mislite na Vašu djecu.»

TEXT: Lord Ashdown je tokom dana gostovao uživo u programu nekih mostarskih radio stanica sa hrvatskim predznakom, a potom je u Stocu posjetio multietničko preduzeće za proizvodnju ljekovitog bilja i organske hrane. Predviđeno je da visoki predstavnik tokom poslijepodneva boravi i u Popovom polju, na istoku Hercegovine, te u Trebinju.

XS
SM
MD
LG