Linkovi

Pokušaj atentata na komandanta SFOR-a, ili...8/7/02 - 2002-07-08


Policija je saopštila da je, u vrijeme dok je general Sylvester boravio u Mostaru, kod uhapšenog pronadjena automatska puška sa optičkim nišanom i prigušivačem. MUP HNK danas saopštava da je policija, tokom redovne saobraćajne kontrole, u ulici Kneza Višeslava Humskog, u zapadnom dijeu Mostara, zaustavila tridesetjednogodišnjeg A.K., rodjenog u Zenici. U njegovom automobilu, crnom BMW-u kabrioletu, na zadnjem sjedištu pronadjena je automatska puška, kratki hekler sa optičkim nišanom i prigušivačem, sa izvjesnom količinom municije kalibra 9 milimetara.

«Dogadjaju je data još veća pažnja zbog sofisticirane vrste pronadjenog oružja kod imenovane osobe, jer je istog dana u posjeti Gradskoj upravi u Mostaru boravio komandant SFOR-a, američki general John Sylvester», navodi se u saopštenju MUP-a HNK.

«Činjenica da je general Sylvester bio u Mostaru u vrijeme hapšenja uzrokuje zabrinutost», rekao je u pisanoj izjavi za javnost, portparol SFOR-a, major Scott Lundy.

U saopštenju SFOR-a se navode riječi generala Sylvestera, koji je rekao da je mostarska policija primarno odgovorna za istragu, te da sa policijom rade i dva SFOR-ova istražioca.

Osumnjičenom A.K., saznaje se, istražni sudija je odredio pritvor od osam dana.

Iz Mostara, za VOA, Mirsad Behram.

XS
SM
MD
LG