Linkovi

Najgledaniji filmovi u američkim kinima 27/6/02 - 2002-06-27


Posljednjih dana u američkim kinima je pravo nadmetanje u postizanju većeg broja gledatelja izmedju filmova namijenjenih djeci li onih koji su namijenjeni za odrasle. Alan Silverman, novinar Glasa Amerike predočava listu od pet u posljednje vrijeme najgledanijih filmova u američkim kinima.

The summ of all fears je adaptacija novele Toma Clancy-ja koja govori o teroristima koji rade na izazivanju nuklarnog rata, u kojem je glumac Ben Afflek treći po redu koji tumači ulogu analitičara u CIA-i Jacka Ryana.

Odličan prijatelj Bena Afflecka, Mat Damon glumi u jednom drugom špijunskom trileru zasnovanom na popularnoj noveli Roberta Ludluma Born identity. Mat Damon glumi čovjeka koji pati od amnezije i koji otkriva da je njegov pravi identitet, identitet beskrupuloznog ubice. Njamčka glumica Franke Potente glumi spordnu ulogu u ovom filmu koji se nalazi na četvrtom mjestu liste gledanosti u američkim kinima.

Mješavima stvarne glume i kompjuterskih animacija govori o avanturi popularnog psa iz crtanih filmova i njegovog gospodara. Inače, do nedavno prvi film na listi gledanosti SCOOBY DOO se ovaj put nalazi na trećem mjestu.

Na drugom mjestu se nalazi Disnijev dugometražni crtani film Lilo and stitch. Radi se o avanturi usamljene djevojčice sa Havaja koja usvaja destruktivnog vanzemaljca po imenu Lilo.

Najgledaniji film prošle sedmice je film Stevena Spielberga Minority report u kome glavnu ulogu tumači Tom Cruse. Cruse je šef policijskog odjela koji ima zadatak da hapsi kriminalce prije nego su počinili zločine, u čemu im pomažu vidovnjaci koji mogu prodrijeti u psihu kriminalaca i vidjeti šta će se desiti.

XS
SM
MD
LG