Linkovi

Scooby-Doo na velikim ekranima 12/6/02 - 2002-06-12


Tri generacije su odrastale uz ovaj crtić, kojeg su, medjutim, gledali mnogi odrasli i jednako kao i djeca uživali u avanturama psa čiji je apetit legendaran, kao i glas kojeg su mnogi glumci uspješno održavali istim i jednako karakterističnim. Crtić je ostao toliko dugo popularan, vjerovatno i zbog brojnih aluzija, o kojima odrasli kasnije često govore i koriste ih u svakodnevnim razgovorima i mnogi su za njega emocionalno vezani, kaže zvijezda filma Sarah Michelle Gellar. Posebno priznanje treba odati reditelju Raja Gosnell, koji je poznat po filmovima Big Mama s House i Never Been Kissed, koji je uspio naći poznate glumce koji se lako mogu identificirati sa dobro poznatim likovima iz crtića i dvodimenzionalni film pretvoriti u živu akciju koja glumcima dozvoljava interakciju sa Scooby - Doo, za kojeg je glas posudio Neil Fanning.

Priča je na velikom ekranu uglavnom ne izmjenjena u odnosu na crtić. Fred, kojeg glumi Freddie Prinze Jr. je lider detektivskog tima poznatog kao Mystery Inc. Daphne, koju glumi Sarah Michelle Geller, je lijepa plavuša sa izvanrednim osjećajem za modu, koju otimaju loši momci. Velma, igra je Linda Cardellini, je istinski mozak ekipe, a Shaggy, glumi ga Matthew Lillard, najbolji priijatelj Scoobi Doo-a, je u stalnoj potrazi za jeftinom hranom i uvijek spreman da biježi od svake, pa i najmanje opasnosti.

Nastoajli smo da ostanemo vjerni orginalnom crtiću koliko je to moguće i zato sam gledao toliko crtanih da bi ušao u ritam, kaže gospodin Lillard - koji u filmu predstavlja lik Shaggya. Scooby - doo je sniman na lokaciji Queenslenda u Australiji. Tamo smo snimali šest mjeseci, kaže Lillard i Australija je tako lijep kontinent i ljudi su izvanredni, tako da je to bio užitak.

Vjerujemo da će i film Scooby doo, koji se u američkim kinima počinje prikazivati ovog petka takodjer predstavljati užitak brojnim starim i novim ljubiteljima avantura Scooby ddo-a, Freda, Velme i Shaggya.

XS
SM
MD
LG