Linkovi

Vatrogasci New Yorka - heroji stripova 11/6/02 - 2002-06-11


Njujorčani na svaki način žele da odaju počast svojim vatrogascima, policajcima, ekipama prve pomoći i drugim hitnim službama. Tako im je kompanija Marvel Comics posvetila ciklus svojih budućih strip izdanja.

Radnici hitnih službi u New Yorku - postali su besmrtni: kao heroji u stripu. Inspirisana djelom spasilaca koji su riskirali svoje živote tokom septembarskih napada - kompanija Marvel Comics lansirala je seriju stripova sa zajedničkim naslovom: Dužnost Zove! Joe Quesada, glavni urednik Marvela, kaže da njihovi junaci neće imati nikakve super-moći. Umjesto toga - stripovi će insistirati na autentičnosti: Nakon 11.septembra svima nam je postalo jasno da ima mnogo priča i, svakako, da u ovom gradu imamo velike heroje.

Ljubitelji stripa iščekuju izlazak ove serije na kioske.

Ako bude dobro crtano i dobro napisano, ljudi će to kupovati, kaže Sheldon Rand, ljubitelj stripova. I drugi ljubitelj misli da je tako.

Sve zavisi kako je to uradjeno. Ako je priča dobra i dobro crtano - dobro će se i prodavati, kaže njujorčanin, koji se predstavio kao David.

Serija BRATSTVO - o gradskim vatrogascima, iz štampe izlazi iduće nedjelje. Slijedi serija POLICIJSKA STANICA, o gradskoj policiji, i VAGON, sa pričama o ekipama hitne medicineske pomoći.

XS
SM
MD
LG