Linkovi

Večeras se igra treći susret izmedju Los Angeles Lakersa i Sacramento Kingsa. 24/5/02 - 2002-05-24


Iz sporta - da vas podsjetimo da se večeras igra treći susret izmedju aktuelnih šampiona NBA lige Los Angeles Lakersa i Sacramento Kingsa. Nakon prve dvije utakmice finala Zapadne konferencije, rezultat izmedju ova dva tima je 1-1. Nakon neizvjesnosti oko nastupa Kobe Bryanta, koji ima stomačnih problema nakon trovanja hranom još od prošle nedjelje, iz uprave Lakersa najavljuju da će on, najvjerovatnije, večeras izaći na teren. On je i u prošlom susretu u ponedjeljak, mada bolestan, ipak, igrao 40 minuta i postigao 22 poena. Kobe je pokvario stomak nakon što je pojeo cheeseburger i cheesecake u nedjelju naveče uoči utakmice u Sacramentu- sada smo kod kuće, naši kuhari, naša hrana, naše žene - rekao je u šali Shaquille O Neal, uoči večerašnjeg susreta. Sam Kobe Bryant kaže da osjeća da je potpuno spreman za igru.

U ekipi Kingsa ne igra Peja Stojaković zbog povrede, ali košarkaši iz Sacramenta imaju sve veću pomoć od Bobbya Jacksona, igrača sa klupe, koji je u prva dva susreta postao zapažen. On se smatra najzaslužnijim za pobjedu nad Lakersima u drugom susretu.

Sutra se igra treći susret finala Istočne konferencije izmedju New Jersy Netsa i Boston Celticsa. Nakon prva dva susreta rezultat je 1-1.

XS
SM
MD
LG