Linkovi

Borba protiv terorizma, 7/5/02 - 2002-05-07


Koordinacijski tim Bosne i Hercegovine za borbu protiv terorizma je zatražio provodjenje istrage o poslovanju još sedam humanitarnih organizacija registriranih u BiH zbog sumnje da su umiješani u ilegalne transakcije velikih količina novca kojima se gubi svaki trag. O detaljima ove vijesti pitam našeg sarajevskog dopisnika Adnana Rondića:

Iz izvora bliskih Koordinacijskom timu za borbu protiv terorizma, saznajemo da je tacna informacija da je ovo tijelo zatrazilo od federalnog premijera Alije Behmena i federalnog ministra financija Nikole Grabovca Nalaganje financijske istrage protiv sedam humanitarnih organizacija i udruzenja gradjana sa islamskim predznakom.

Od federalne Vlade je dakle zatrazeno da u ovom slučajevima reagira i uputi finansijsku policiju. Da li je to učinjeno i o kojim se organizacijama radi?

Kako je za glas Amerike potvrdila Raska Denjalic, sef ureda za informiranje Vlade federacije BiH, federalni duznosnici upoznati su sa ovim nalogom, a gospodin Grabovac vec je poslao nalog financijskoj policiji BiH, da obavi kontrolu racuna i finansijskih transakcija humanitarnih organizacija. Od izvora glasa Amerika iz Koordinacijskog tima saznajemo da se radi o Visokom saudijskom komitetu,Igasi,Human relief internacional i human apel international,: Aktivnoj islamskoj omladini, Dzematul Furkanu.

XS
SM
MD
LG