Linkovi

Zlato za Sarah Hughes 2/22/02 - 2002-02-22


Na 19 Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu glavna junakinja i vekliko iznendajenje nakon sinoćnjih nadmetanja u klizanju na ledu je 16-to godišnja amerikanka Sarah Hughes. Ona je osvojila zlatnu medalju nakon sinoćnjeg odličnog programa. Prije toga Sarah Huges se nalazila na četvrtom mjestu i svi su pobjednicu očekivali medju tri favoritkinje. Amerikanka Michelle Kwan, koja se smatrala najvećom favoritkinjom za zlatnu medalju sinoć je u figurativnom klizanju uz muziku iz Šeherzade pala i to joj je umjesto zlata donjelo bronzanu medalju. Srebrenu medalju u umjetničkom klizanju osvojila je Ruskinja Irina Slutskaya, dok je amerikanka Sasha Cohen, koja je do sinoć bila treća, završila na četvrtom mjestu.

Veliki uspjeh postigle su i hokejašice Kanade koje su sinoć u finalu pobjedile Sjedinjene Države i 3:2 i tako se okitile zlatnom medaljom. Što se hokejaša tiče, oni danas igraju polufinalne utakmice, a sastaju se Kanada i Bjelorusija, te Sjedinjene Države i Rusija.

U međuvremenu, predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Leonid Tyagachev zaprijetio je da će Rusi napustiti Salt Lake City ukoliko Medjunarodni olimpijski odbor u roku od 24 sata ne poduzme korake u vezi sa – kako je rekao – neobjektivnim sudjenjem na štetu Rusa u umjetničkom klizanju i hokeju. On je protestirao i zbog isključenja ruske natjecateljke u skijaškom trčanju. Gospodin je Tyagachev rekao da se ruske sportaše na ovoj Olimpijadi ponižava, a da se to čini i Kinezima, Ukrajincima i Korejcima. Gospodin Tyagachev je rekao da bi Rusija mogla odlučiti i da bojkotuje ljetne igre u Ateni 2004.

Današnji, četrnaesti dan olimpijskih natjecanja , uz polufinalne susrete hokejaša, donosi uzbudljive borbe u veleslalomu za žene u kojem će nastupiti i Janica Kostelić, koja je već ušla u izabrano društvo od samo pet natjecateljki koje su u istoriji zimskih Olimpijskih igara osvojile 3 medalje na istoj Olimpijadi. Danas joj se pruža jedinstvena prilika da učini ono što nijednoj natjecateljki zimskih Olimpijada u zadnjih 8 decenija nije pošlo za rukom –da osvoji četvrtu medalju.

Iako je - nakon osvajanja treće, zlatne medalje u slalomu - Janica Kostelić rekla da više nema energije kao prilikom natjecanja u alpskoj kombinaciji i super-veleslalomu, ona je, ipak, dodala da će i u svom četvrtom nastupu dati sve od sebe.

Među 69 alpinistica, na startnoj će crti biti i Hrvatice Nika Fleiss i Ana Jelušić.

Stephan Eberharter je jučer odnio zlato u veleslalomu. U tom je nadmetanju Ivica Kostelić iz Hrvatske osvojio 9 mjesto, ali se očekuje njegov bolji plasman u slalomu.

XS
SM
MD
LG