Linkovi

Pucnjava ispred Pentagona – Napadač poginuo, dvojica policajaca ranjeni!


Pucnjava ispred Pentagona – Napadač poginuo, dvojica policajaca ranjeni!
Pucnjava ispred Pentagona – Napadač poginuo, dvojica policajaca ranjeni!

<!-- IMAGE -->

U četvrtak kasno poslijepodne ispred glavnog ulaza u Pentagon došlo je do pucnjave u kojoj su dva policajca lakše ranjeni, dok je napadač podlegao ranama zadobijenim kada su trojica policajaca odgovorili na njegovu vatru.

Jutros rano, na press konferenciji, šef Policije Pentagona Richard Keevil je napadača idnetificirao kao Patricka Bedella, koji je sa sobom nosio dva pluautomatska pištolja kalibra 9 milimetara. Kod Badella je pronadjeno nekoliko magazina municije, a dodatna municija naknadno je otkrivena u njegovom automobilu parkiranom u garaži nedaleko od Pentagona.

Trojica pripadnika službe sigurnosti su uzvratili vatru nakon što je Bedell počeo da puca ispred tog vojnog kompleksa na domak Washingtona. Dvojica policajaca koji su prvobitno smješteni u bolnicu sa manjim povredama su pušteni.

Zvaničnici kažu da se na video snimku vidi Badell lijepo obučen, kako sam mirno prilazi policajcima i počinje pucati.

Gospodin Keevil kaže da zvaničnici za sada ne znaju motiv njegovog napada, ali da nema naznaka da je incident u vezi domaćeg ili medjunarodnog terorizma.

Zbog pucnjave od sinoć je zatvoerena metro stanica Pentagon. Šef policije Pentagona je napadača opisao kao dobro obrazovanog čovjeka iz Californije.

Mediji su izvjestili o internet stranici koju je postavila osoba pod imenom Patrick Bedell, koji iznosi sumnje oko terorističkih napada na Sjedinjene Države 11. Septembra 2001.

XS
SM
MD
LG