Linkovi

Zločin se ne može iskorijeniti samo hapšenjima


Zločin se ne može iskorijeniti samo hapšenjima

CT Wilson je uspješan odvjetnik, iz savezne države Maryland. On djeluje pri sudu za maloljetnike u okrugu Prince George. Mnogi od dosjea u tom sudkosm okrugu pripadaju maloljetnicima koji su počinili pljačke, otimanje auta, ili čak ubojstva.

C.T. Wilson objašnjava:

Većina ovih su maloljetnici. Prošle nedjelje na sudu sudija je osudio troje tinejdžera kao da su 20 godišnjaci, a svakom je po 17 godina.

Wilson kaže da mnogi mladi ljudi osudjeni za takva nedjela, žive život kakav je bio njegov. Wilson je bio najstarije od 17-oro djece. Majka je bila ovisna o drogama i alkoholu. Oca nije nikada ni upoznao. On se sjeća kada je posljednji puta vidio svoju majku, bile su mu 4 godine, i tada ga je preuzela državna socijalna služba.

Majka je znala da dolaze po mene, dala mi je mog medu, i rekla Sada moras biti veliki čovjek.Onda me je ispustila na verandu, i zaključala vrata. Sjećam se da sam lupao na vrata da me pusti unutra. Znam da je to učinila za moje dobro, ali, bilo je strašno.

<!-- IMAGE -->


Tada je počeo Wilsonov dugi i bolan put kroz razno razne obitelji. Konačno je za stalno usvojen kada mu je bilo devet godina. On priča:

I tada je moj život krenuo s lošeg na gore. Moj poočim , svećenik u lokalnoj crkvi zadužen za djecu, takodjer je radio i u vrtiću, i vodio klub dječaka izvidjača. I bio je pedofil.

Wilson govori da je konstantno silovan i tučen sve do 14 te godine. Kada je napunio 18, prijavio se u vojsku.

Vojska me je naučila da čovjek može postići sve što želi, samo ako ima volju.

<!-- IMAGE -->

Nakon 7 godina u vojsci, CT je dobio stipendiju da pohadja koledž. Uskoro je diplomirao pravo, i počeo raditi za vladu države Maryland. Tada je primijetio kako djeca bez doma stalno upadaju u nevolje s policijom.

Zločin ne možeš eliminirati pukim hapšenjima svaki dan. Nećeš ga zaustaviti stalnim presudama. Moraš se istinski uključiti, i početi čupati problem iz korijena.

Prije tri godine Wilson je odlučio da počne redovito razgovarati s maloljetnim delikventima. Obično im ispriča vlastiti život, hrabri ih i potiče da vjeruju u sebe, i u bolji život.

Ako sam ja mogao postati odvjetnik, i vi možete postati što god želite, govori im.

Na hiljade nesretne djece je do sad čulo Wilsonovu životnu priču. Na jednom sastanku u Washingtonu, roditelji koji su godinama bili u zatvoru, ujedinili su se sa svojom djecom. Medju djecom je I dječak Raquaa , 13 godišnjak koji je proveo godinu dana u privremenoj obitelji. Sada je ujedinjen s roditeljima, ali ima problema u školi zbog tuča. Kaže da je sada inspiriran Wilsonovom pričom.

<!-- IMAGE -->


Mislim da mogu postići sve, kao i on, mogu u vojsku, da budem privatnik, da budem odvjetnik..., kaže on.

CT Wilson kaže da svoju transformaciju duguje dijelom i svojim kćerkicama, koje su ga naučile ljubavi, omilile mu porodicu.

XS
SM
MD
LG