Linkovi

Zločin se ne može iskorijeniti samo hapšenjima


Zločin se ne može iskorijeniti samo hapšenjima
Zločin se ne može iskorijeniti samo hapšenjima

CT Wilson je uspješan odvjetnik, iz savezne države Maryland. On djeluje pri sudu za maloljetnike u okrugu Prince George. Mnogi od dosjea u tom sudkosm okrugu pripadaju maloljetnicima koji su počinili pljačke, otimanje auta, ili čak ubojstva.

C.T. Wilson objašnjava:

Većina ovih su maloljetnici. Prošle nedjelje na sudu sudija je osudio troje tinejdžera kao da su 20 godišnjaci, a svakom je po 17 godina.

Wilson kaže da mnogi mladi ljudi osudjeni za takva nedjela, žive život kakav je bio njegov. Wilson je bio najstarije od 17-oro djece. Majka je bila ovisna o drogama i alkoholu. Oca nije nikada ni upoznao. On se sjeća kada je posljednji puta vidio svoju majku, bile su mu 4 godine, i tada ga je preuzela državna socijalna služba.

Majka je znala da dolaze po mene, dala mi je mog medu, i rekla Sada moras biti veliki čovjek.Onda me je ispustila na verandu, i zaključala vrata. Sjećam se da sam lupao na vrata da me pusti unutra. Znam da je to učinila za moje dobro, ali, bilo je strašno.

<!-- IMAGE -->


Tada je počeo Wilsonov dugi i bolan put kroz razno razne obitelji. Konačno je za stalno usvojen kada mu je bilo devet godina. On priča:

I tada je moj život krenuo s lošeg na gore. Moj poočim , svećenik u lokalnoj crkvi zadužen za djecu, takodjer je radio i u vrtiću, i vodio klub dječaka izvidjača. I bio je pedofil.

Wilson govori da je konstantno silovan i tučen sve do 14 te godine. Kada je napunio 18, prijavio se u vojsku.

Vojska me je naučila da čovjek može postići sve što želi, samo ako ima volju.

<!-- IMAGE -->

Nakon 7 godina u vojsci, CT je dobio stipendiju da pohadja koledž. Uskoro je diplomirao pravo, i počeo raditi za vladu države Maryland. Tada je primijetio kako djeca bez doma stalno upadaju u nevolje s policijom.

Zločin ne možeš eliminirati pukim hapšenjima svaki dan. Nećeš ga zaustaviti stalnim presudama. Moraš se istinski uključiti, i početi čupati problem iz korijena.

Prije tri godine Wilson je odlučio da počne redovito razgovarati s maloljetnim delikventima. Obično im ispriča vlastiti život, hrabri ih i potiče da vjeruju u sebe, i u bolji život.

Ako sam ja mogao postati odvjetnik, i vi možete postati što god želite, govori im.

Na hiljade nesretne djece je do sad čulo Wilsonovu životnu priču. Na jednom sastanku u Washingtonu, roditelji koji su godinama bili u zatvoru, ujedinili su se sa svojom djecom. Medju djecom je I dječak Raquaa , 13 godišnjak koji je proveo godinu dana u privremenoj obitelji. Sada je ujedinjen s roditeljima, ali ima problema u školi zbog tuča. Kaže da je sada inspiriran Wilsonovom pričom.

<!-- IMAGE -->


Mislim da mogu postići sve, kao i on, mogu u vojsku, da budem privatnik, da budem odvjetnik..., kaže on.

CT Wilson kaže da svoju transformaciju duguje dijelom i svojim kćerkicama, koje su ga naučile ljubavi, omilile mu porodicu.

XS
SM
MD
LG