Linkovi

Nezapamcena snjezna mecava potpuno blokirala glavni grad Sjedinjenih Drzava


Nezapamcena snjezna mecava potpuno blokirala glavni grad Sjedinjenih Drzava
Nezapamcena snjezna mecava potpuno blokirala glavni grad Sjedinjenih Drzava

Mecava kakva se ne pamti desetljecima ponovno je zahvatila glavni grad Sjedinjenih Drzava, i najveci dio istocne obale, nakon sto je proteklog vikenda snijeg neprestano padao, akumulirajuci do metar padavina, a ledeni vjetar prouzrocio nanose i do dva metra. Cestama je nemoguce proci automobilima, a najveci dio podzemne zeljeznice u Washingtonu ne radi, jer veliki dio svih linija vozi i ima stanice i iznad zemlje.

<!-- IMAGE -->

Kako upozoravaju iz federalnog centra za vrijeme, ekstremno opasni uvjeti se nastavljaju za najvecio dio istocne obale Amerike, s epicentrom u podrucju Washingtona, Baltimorea, Philadelphije i New Yorka. Ljudi se upozoravaju da niposto ne izlaze automobilima, osim ako nije u pitanju apsolutna nuzda, jer ekipe jednostavno ne mogu ocistiti snijeg i snjezne nanose ni sa najvaznijih prometnica, dok se trenutno do manje vaznih putova, i pokrajnjih ulica ne pokusava niti doci do sada. Najveci problem predstavlja vjetar orkanske jacine koji obara drvece, koje se potom obrusava na dalekovodne stubove i druge elektricne veze, sto je do sada prouzrocilo da desetine hiljada domova ostane bez struje. U pojedinim okruzima lokalne vlade su jednostavno proglasile zabranu voznje, kako bi se izbjegle nesrece, i gubici zivota. Vjetar se na momente krece brzinom do 70 kilometara na sat, ili vise. Predvidja se da ce ovakvi uvjeti potrajati do 7 sati veceras po istocno americkom vremenu.

U tom smislu vas obavjestavamo i da ce veceras , u vrijeme emitiranja zivog programa Glasa Amerike na jezicima naroda u BiH, Studio Washington, ici ranije snimljena emisija nase redakcije, koja je pripravljena za ovakvu vanrednu situaciju. Ispricavamo se nasoj publici zbog ovoga, u nadi da ce vec od sutra program Glasa Amerike na jezicima naroda u BiH biti nastavljen normalno.
WHILE ALL REGIONS IN THE AREA ARE EXPERIENCING EXTREMELY DANGEROUS
CONDITIONS...BALTIMORE COUNTY...THE CITY OF BALTIMORE...AND ANNE
ARUNDEL AND HARFORD COUNTIES IN MARYLAND ARE EXPERIENCING
PARTICULARLY PERILOUS WINTER WEATHER CONDITIONS THROUGH 3:00 PM.

PEOPLE ARE ENCOURAGED NOT TO PANIC...BUT TO SIMPLY STAY
INSIDE...ENJOY YOUR FAVORITE INDOOR ACTIVITIES...AND RIDE THIS STORM
OUT...THE HAZARDOUS CONDITIONS WILL BE IMPROVING LATER THIS EVENING.
XS
SM
MD
LG