Linkovi

Predsjednik Obama komunicira na moderan način


Predsjednik Obama komunicira na moderan način
Predsjednik Obama komunicira na moderan način
<!-- IMAGE -->


Predsjednik Obama i dalje radi u skladu s napretkom tehnologije. Bijela kuća je prošli tjedan objavila svoju prvu iPhone aplikaciju. Predsjednik je jučer, samo nekoliko dana nakon govora u Kongresu, odgovarao na pitanja javnosti na raznim internet portalima.
Sesija pitanja i odgovora se mogla uživo gledati na stranici Bijele kuće, te stranicama YouTube, i Facebook. Korisnici su poslali više od deset tisuća video i tekstualnih pitanja, od kojih su mnoga bila vezana za predsjednikovo obraćanje Kongresu o stanju nacije.

"Znam za tjeskobe koje vas muče. One nisu nove. Borba s njima je razlog zbog kojeg sam se kandidirao za predsjednika.", rekao je predsjednik Barack Obama.

Neke od kritika su bile oštre.

YouTube korisnica je pitala predsjednika:
"Predsjedniče Obama, rekordan broj mladih je podupirao Vašu kandidaturu kako bi osigurali budućnost čiste energije. Ako nemamo novca, zašto trošite milijarde na skupu nuklearnu energiju, prvljavi ugljen i naftne bušotine?,na što je predsjednik odgovorio:
"Od mene nećete čuti protivljenje stvaranju poslova koji ne štete okolini."

Bilo je još ekonomskih pitanja. Na tom polju, predsjednik Obama je branio svoju administraciju. Na tu temu je rekao da administracija trenutno vrši pritisak na banke što više može kako bi provjerili da u prave stvari ulažu resurse koje smo im dali, a prate ih i da osiguraju da se banke dobro odnose prema klijentima koji im dolaze.

Druga važna tema razgovora je bila nacionalna obrana. Neki korisnici portala su tražili da predsjednik razjasni svoje stavove o borbi protiv terorizma.

<!-- IMAGE -->

Posjetitelj stranice je pitao:
"Dragi predsjedniče Obama, ako povučemo svoje snage iz rata protiv terora, kako mislite da spriječimo opasnost od terorističkih napada?", na što je predsjednik Obama odgovorio:
"Kao prvo, mislim da je bitno razumjeti da smo mi u ratu protiv određene grupe: al-Qaide, i njenih ektremističkih saveznika."

On-line sesije pitanja i odgovora, kao moderni oblici komuniciranja i tehnologije, su novi projekat na kojem je Bijela kuća radila. Predsjednik Obama je odgovarao na pitanja na stranici YouTube, njegovo tjedno obraćanje je na web stranici i on je prvi predsjednik čiji je portret uslikan digitalnim aparatom.

XS
SM
MD
LG