Linkovi

Bosanac uhapšen u New Yorku prema navodima za terorističku zavjeru


U New Yorku je FBI uhapsio 25-godišnjeg Adisa Medunjanina, imigranta iz Bosne i Hercegovine, državljanina Sjedinjenih Drržava, prema novodima o terorističkoj zavjeri u New Yorku, kao i zbog direktne povezanosti sa optuženim teroristom Najibullah Zazijem,uhapšenim prošle godine.

Noćas je FBI izvršio raciju na Medunjaninovo mjesto stanovanja u dijelu New Yorka Queens. Odvjetnik Adisa Medunjanina, Robert Gotlieb, je rekao da je FBI oduzeo Medunjaninu putovnicu, i dodao da je pasoš oduzet kao dio istrage o zavjeri da se u New Yorku upotrijebi oružje za masovno uništenje.

Još uvijek nisu objavljene konkretne optužnice protiv Medunjanina, i drugog optuženog, Zareina Ahmedzaja, iako se navodi kako postoji mogućnost da je Medunjanin zajedno s ranije uhapšenim Najibullahom Zazijem putovao u Pakistan 2008. radi teorističkog treninga. Medunjanin je pod istragom već duže vrijeme , a i ranije su ga ispitivali agenti FBI-ja. Kada se vraćao kući noćas, vidjevši da FBI vrši raciju njegovog stana, pokušao je autom pobjeći, ali je ima saobraćajnu nesreću i tada je i uhapšen.

XS
SM
MD
LG