Linkovi

Hula-hopom do vitkosti


Zabavno je, zdravo i jeftino.

Ameriku počinje hvatati hula-hop-manija.

Iako se ne zna porijeklo hula-hopa, djeca i odrasli širom svijeta se kroz povijest zabavljaju njime - uvijaju ga, valjaju, i bacaju.
Ali ovdje u New Yorku, odrasli počinju uviđati dobrobiti koje ova tjelovježba pruža. Prema riječima stručnjaka igranjem hula-hopa se može izgubiti 400 kalorija na sat.

Prva dama Michelle Obama je nedavno prezentirala hula-hop kao oblik vježbe za djecu, ali instruktorica KaytiBunny Roberts tvrdi da je odlično i za odrasle..

"Dobra je kondicijska vježba za cijelo tijelo, a ima mnogo manji utjecaj na vaša koljena, i cijelo tijelo nego neke druge vježbe. "

Roberts kaže da je počela s ovim oblikom vježbanja prije godinu i pol. Kaže da joj je koristilo kao opuštajuća terapija nakon što joj je kuća izgorjela, s kojom je izgubila sve što je imala. Sada, tvrdi ona, neće nikada prestati da vježba sa hula-hopom.

Ted Brancu je trener, koji također predaje hula-hop.

"Većinu sportova iskreno ne volim, ali ovo doživljavam kao plesanje."

Na časovima kao što je ovaj u New Yorku, učenici uče kako okretati hula-hop oko cijeloga tijela, što predstavlja dobru vježbu za gornji i donji dio tijela. Roberts ostavlja malo vremena i za improvizaciju.

Izvršna pomoćnica Tiffany Lewis je počela s ovom tjelovježbom prije mjesec dana, nakon što je poslije ozljede pete bila prisiljena odustati od kickboxinga i biciklizma.

"Što bolje uvježbate pokrete, to se seksipilnije osjećate. Jako je dobro i za razgovore, ljudi vas vide kako to radite i odmah se nasmiju." – rekla je Lewis.

Grafitni hula-hopovi kao ovi koštaju oko 30-40 dolara, a časovi nisu neophodni tvrdi trenerica Roberts, jer na internetu postoje lekcije, ali se možete vježbanjem i sami naučiti.

XS
SM
MD
LG