Linkovi

Predsjednik Evropske komisije: Gospodin Obama probudio nade u svijet bez nuklearnog oružjaDanas je, na vijest da je predsjednik SAD Barack Obama dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, reagovao i predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso.

Pia Ahrenkilde, predstavnica za medije, odnosno glasnogovrnica gospodina Barossa je u kraćem istupu za medije, rekla:

"Predsjednik Barroso je poslao poruku predsjedniku Obami izražavajući toplu čestitku, te naglasio da nagradu kao priznanje opredjeljenju predsjednika Obame vrijednostima mira i humanizma. Nagrada predsjedniku Obami, lideru najveće svjetske vojne sile, data na početku njegovog mandata, oslikava nade koje je on probudio širom svijeta svojom vizijom svijeta bez nuklearnog oružja. Ona je podsticaj za angažovanjem svih onih koji rade na tome da svijet bude sigurniji. Odslikava i očekivanja koja se rađaju u svim dijelovima svijeta da će predsjednik Obama, zajedno sa američkim parterima, dati pravi globalni odgovor na globalne izazove današnjice"
– kaže se u poruci predsjednika Evropske komisije Manuela Barossa koju je novinarima prenijela njegova glasnogovrnica.XS
SM
MD
LG