Linkovi

Hillary Clinton priredila iftar u State departmentu


Državni sekretar, Hillary Clinton sinoć je u State departmentu u Washingtonu, priredila iftar u povodu muslimanima svetog mjeseca posta, Ramazana. Tom prilikom ona je, obraćajući se američkim muslimanima i diplomatama iz islamskih zemalja rekla da će Obamina administracija odbraniti slobodu religije.

Hillary Clinton je rekla da su ona i predsjednik Obama, koji je prije dvije sedmice priredio iftar u Bijeloj kući, posvećeni unapredjenju odnosa sa muslimanskim svijetom.

„Mi znamo da je bilo vremena kada su odnosi izmedju Sjedinjenih Država i muslimanskih zajednica patili od nerazumjevanja i pogrešnih predstava. Ali, mi smo spremni da saslušamo i učimo, da stvaramo mostove razumjevanja i poštivanja, i da ostvarujemo jače veze i suradnju. Mi vjerujemo da postoji više toga što ljude svih vjera povezuje nego što ih dijeli."

Gospodja Clinton je takodjer naglasila spremnost Obamine administracije da odbrani slobodu religije.

„Blizu sedam miliona muslimana u našoj zemlji su obogatili našu kulturu, učinili je jačom, zahvaljujući onome što ste dali vi i mnogi drugi širom Amerike, rekla je Hillary Clinton.

Ona je svojim gostima na iftaru rekla da bez obzira kako se ljudi mole Bogu, i da li uopće vjeruju, svi mi treba da radimo zajedno za isti cilj – svijet u kojem naša djeca mogu živjeti zajedno u miru i prosperitetu i ostvariti svoje Bogom date potencijale.

XS
SM
MD
LG