Linkovi

Washington Post: Mladić na dohvat ruke!


Srbijanski zvaničnici kažu da je Mladić na dohvatu ruke,naslov je današnjeg teksta u Washington postu, u kojem autor Craig Whitlock tvrdi da su mu predstavnici vlasti u Beogradu da se krug oko optuženika za ratne zločine, Ratka Mladića, konačno zatvara.On je gotovo na dohvat ruke, citira Washington Post srbijanskog tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

Nadalje se u tekstu navodi da je gospodin Vukčević rekao i to da još uvijek ne bi mogao tačno ukazati na mjesto na kojem se Mladić krije, ali da je jasno da je on u Srbiji. Apsolutno sam optimističan da ćemo ga uskoro uhvatiti, vjerovatno do kraja ove godine, navodi Washington Post riječi tužitelja Vukčevića.


U današnjem tekstu se takodjer navode i riječi Gorana Petrovića, bivšeg šefa srbijanske civilne obavještajne službe, premakojima je Mladić zasigurno primao pomoć od umirovljenih srpskih oficira i drugih pristalica. Petrović kaže, navodi Washington Post,da ljudi u srbijanskoj vladi čekaju da Mladić umre, kako ne bi morali birati izmedju njegovog hapšenja i Evropske Unije. Bili bi najsretniji, kaže Goran Petrović, bivši srbijanski obavještajac, da Mladić ode u Den Haag i tamo umre, bez sudjenja.

XS
SM
MD
LG