Linkovi

Kina: Raste tražnja za američkim automobilima


Američko bankarstvo nije jedini sektor u nevoljama. U teškoćama su, kao što je poznato, i proizvođači automobila, velika trojka iz Detroita - General Motors, Chrysler i Ford. General Motors je najavio novu rundu kresanja radnih mjesta. U narednih nekoliko dana 1.600 službenika će ostati bez posla, a do prvog maja ukupno 3.400. Do kraja godine GM bi trebalo da smanjibroj zaposlenih, i proizvodnih i neproizvodnih radnika, za 47.000. Pad prodaje vozila General Motorsa u Sjedinjenim Državama je jedan od ključnih razloga smanjivanja broja zaposlenih.

Međutim, desetak hiljada kilometara dalje od Detroita i Amerike, u Kini kupovina, posebno izrazito američkih automobila raste, kada je u pitanju General Motors čak 25 procenata.

Sajam automobila u Shanghai-u je najbolji primjer. I tu, kao i na svakom sajmu, u pozadini sjaja i glamura je borba za kupca.

General Motors, Chrysler i Ford potežu sve moguće adute da na kineskom tržištu, jedinom na planeti na kojem raste prodaja automobila, prodaju što više.

"Ovdje prodajemo 40, 50 odsto naše ukupne prodaje. Azijsko-pacifički region je područje velikog porasta kupovine automobila" - kaže John Parker, predstavnik Forda.

Kupnja zapravo ide u nebo. U martu Kinezi su kupili milion i 100 hiljada automobila, treći mjesec zaredom više nego Amerikanci. Finansijski podsticaj kineske vlade od 586 milijardi, uz inače veliki ekonomski rast u zemlji.... i milioni Kineza su prilici da kupe svoj prvi automobil.

"Jako žele imati automobil i čim prikupe dovoljno novca kupuju" - ističe Kevin Wale, predstavnik General Motorsa u Kini.

Za razliku od Sjedinjenih Država, GM u Kini bilježi rekornu prodaju, kako rekosmo za 25 odsto veću nego u prošloj godini.

Yan Ming De je na sajmu u Shanghai-u kupio drugog Buick-a.

"Volim izgled i dizajn tog tipa automobila, vrlo je snažan i osjećam se ugodno za volanom" - kaže novopečeni vlasnik.

Michael Dune, analitičar prodaje automobile za kompaniju JP Morgan ističe:

"Pravo je vrijeme da dobro odigramo u Kini. Kina neće čekati na nas."

Da bi ostali konkuretni na kineskom tržištu General Motors, Chrysler i Ford moraju udvostručiti napore. Na sajmu u Shanghai-u čine najviše što mogu da vrate sjaj vlastitom poljuljanom ugledu.

XS
SM
MD
LG