Linkovi

Igor Radojičić, predsjednik NS Republike Srpske: Nije važno koje je boje mačka sve dok lovi miševe


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Igor Radojčić je zajedno sa drugim gostima iz BiH, u četvrtak bio na tradicionalnom molitvneom doručku u Washingtonu čiji je domaćin bio predsjednik Barack Obama, a tokom sedmice imao je i više susreta sa američkim zvaničnicima. Pred povratak u Banjaluku, gospodin Radojčić je takođe bio gost Glasa Amerike.

Tokom razgovora za naš program on je izrazio optimizam da bi BiH već za godinu dana mogla dospjeti do statusa kandidata za prijem u EU, te da u tom smjeru treba nastaviti započete aktivnosti. Gospodin Radojčić smatra da to treba da rade domaći političari, koji konačno moraju preuzeti odgovornost za budućnost zemlje. On pozitivno ocjenjuje Prudski dogovor, i kaže da ga podržavaju i američki zvaničnici sa kojima je razgovarao.

Na pitanje da li bi te razgovore trebalo voditi u državnom parmalentu, a ne između predstavnika tri stranke, i najčešće u privatnim kafanama, gospodin Radojčić je odgovorio kineskom poslovicom da nije važno koje je boje mačka sve dok lovi miševe, ističući da će se sve to na kraju, ipak, naći pred članovima Parlamenta BiH, koji će donijeti konačne odluke.

Razgovor predsjednika NS RS Igora Radojičića sa novinarom Glasa Amerike, programa na jezicima naroda u BiH Omerom Vatrićem možete vidjeti i poslušati u video verziji na ovoj stranici.

###

XS
SM
MD
LG