Linkovi

Izraelski avioni nastavili napade na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze


Izraelski avioni, šesti dan zaredom, dana su nastavili napade na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze razorivši vladine zgrade i ubivši jednog od lidera Hamasa.

Iz Hamasa su saopćili da je u napadu ubijen Nizar Rayyan, u njegovom domu u izbjegličkom logoru Jabalya na sjeveru Gaze. On je imao bliske veze sa oružanim krilom Hamasa i bio je izraziti zagovornik obnove samoubilačkih napada na Izrael. Vjeruje se da je to prvi put da je Izrael za cilj imao najviše lidere Hamasa tokom ovog novog sukoba.

Iz Palestinskih izvora je saopćeno da je u zračnim napadima ubijeno još četvero ljudi, medju kojima I članovi Rayyanove porodice.

Izraelske rakete, ispaljene iz zraka i sa mora, danas su pogodile i zgrade hamasovog parlamenta i ministarstava, i razorile tunele za krijumčarenje, skladišta oružja i mjesta za lansiranje raketa. Sa svoje strane hamas je ispalio više raketa na teritroiju Izraela.

U medjuvremenu, izraelski zvaničnici su danas razmatrali mogućnost slanja vojnika u Poajs Gaze, dok se njihovi vojnici i tenkovi nalaze neposredno uz granicu.

XS
SM
MD
LG