Linkovi

Vlasti u Hrvatskoj najavljuju oštar obračun sa organiziranim kriminalom 


Hrvatski premijer Ivo Sanader je u petak na vanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti Hrvatske obećao da će nemilosrdno progoniti ubojice novinara Ive Pukanića i njegovog kolege Nike Franića, poginulih u eksploziji automobila u središtu Zagreba, u četvrtak uvečer.

Sanader je obećao da niti jedan kriminalac neće mirno spavati sve dok ovaj slučaj i ostali slučajevi ubojstava u zemlji ne budu riješeni.

Premijer Sanader je izjavio da nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja u zemlji kao što su neki predložili, ali da će uvesti vanredne mobilizacijske mjere. Dodao je da je postignut konsenzus svih stranaka oko borbe protiv svih oblika kriminala.

Pretpostavlja se da se podmetnuta eksplozivna naprava u automobilu ili ispod njega aktivirala u trenutku kad je Pukanić otključavao automobil. Dvorište u kojem se ubojstvo dogodilo je pod video nadzorom.

U aprilu ove godine oko ponoći, pred Pukanićevim stanom u Zagrebu čula se pucnjava. Pukanić je tvrdio da je nepoznati maskirani muškarac na njega pokušao atentat, ali bez uspjeha. Policija nikada nije rasvijetlila taj događaj, a Pukanić je od aprila do 1. augusta ove godine bio pod stalnom policijskom zaštitom.

Ubojstvom Pukanića i Franića nastavljen je val nasilja u Hrvatskoj koji je ovog mjeseca poprimio zastrašujuće oblike.

Američki State Department je osudio ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Na upit novinara Glasa Amerike, pomoćnik glasnogovornika Robert Wood rekao je da State Department"…oštro osuđuje takav napad i nada se da će vlasti biti u stanju provesti istragu i izvesti počinitelja ili počinitelje pred lice pravde".

XS
SM
MD
LG