Linkovi

Predsjednički izbori u SAD: Obama i dalje vodiPrema rezultatima dva posljednja ispitivanja raspoloženja javnosti predsjednički kandidat Demokratske stranke Barack Obama, tri tjedna prije izbora, i dalje ima prednost od 6 procenata nad konkurentom, kandidatom Republikanske stranke Johnom McCainom.

Senator McCain je jučer, tokom susreta sa simpatizerima koji provode izbornu kampanju u američkoj saveznoj državi Virginia, najavio "puni povratak" u izbornu utrku i izrazio uvjerenje da će u posljednjoj televizijskoj debati sredinom tjedna "zbrisati" svog konkurenta.

A njegov protukandidat, senator Barack Obama, je jučerašnji dan proveo idući od vrata do vrata u jednom dijelu grada Holland u saveznoj državi Ohio i razgovarao sa tamošnjim stanovnicima o ekonomskim pitanjima.

I poptpredsjednički kandidati dvije stranke također su jučeranji dan iskoristili zy susrete sa simpatizerima i potencijalnim glačačima. Demokrata Joe Biden je govorio u rodnom gradu Scrantonu, savezna država Pennsylvania, istakavši tom prilikom, pored ostalog, da će Barack Obama i on u Bijeloj kući učiniti sve da zaštite radna mjesta i osiguraju zdravstveno osiguranje. Na više puta ponovljenu Bidenovu tvrdnju da "da ćemo mi okončati rat u Iraku," okupljeni su odgovorili brojnim poklicima i odobravanjem.

Republikanka Sara Pelin bila je u St. Clairsville-u u Ohio-u i u svom obraćanju okupljenim pristalicama rekla da Amerikanci u malim gradovima cijene dobre međususjedske odnose i naporan rad, optužujući senatora Obamu da upravo takvim glašačima ne poklanja potrebnu pažnju.

XS
SM
MD
LG