Linkovi

Ameriku na financijskom tržištu čekaju novi opasni izazovi


Predsjednik Bush je danas otkazao putovanje na Floridu i u Alabamu kako bi se fokusirao na ekonomsku krizu u zemlji.

Obraćajući se gradjanima iz Bijele kuće on je rekao da Sjedinjene Države poduzimaju izvanredne mjere kako bi stabilizirale financijsko tržište, i da će nove mjere biti poduzete ukoliko budu potrebne. Predsjednik Bush je spomenuo da su poduzete akcije protiv ilegalnih manipulacija na tržištu.

On je rekao da su ubacivanje gotovine na financijsko tržište i državni otkup osiguravajućeg giganta AIG bili neophodni i važni, dodajući da se financijsko tržište sada prilagodjava novim mjerama.

Nakon što je cijelo ljeto ponavljao da je američka ekonomija u osnovi jaka, ovaj put je predsjednk Bush jasno rekao da Ameriku na financijskom tržištu čekaju novi opasni izazovi.

U medjuvremenu su strahovi od globalne financijske propasti prisilili najvece centralne banke u svijetu da udruze snage.Banke, predvodjene americkim federalnim rezervama, kazu da ce poceti ulijevati na milijarde dolara na svjetska financijska trzista , za sto vjeruju da bi moglo povratiti povjerenje ulagaca. Celnici centralnih banaka takodjer se nadaju da ce ovaj visak govotive ohrabriti banke da opet pocnu posudjivati novce jedni drugima, bez cega ekonomija jednostavno stoji u mjestu.

XS
SM
MD
LG