Linkovi

Pakistanski lideri obećali da će braniti teritorijalni integritet zemlje


Pakistanski lideri su obećali da će braniti teritorijalni integritet svoje zemlje, nakon niza američkih napada duž granice te zemlje sa Afganistanom. Pakistanski zvaničnici navode da je najmanje 14 osoba ubijeno i na desetine ranjeno u najnovijem američkom raketnom napadu koji je izveden u petak u blizini grada Miran Shah i plemenskom regionu sjevernog Waziristana. Zvaničnici kažu da je raketa pogodila jednu privatnu kuću za koju se vjeruje da je uporište militanata.

Jučer je jedan viši američki zvaničnik, govoreći pod uvjetom anonimnosti, potvrdio da je predsjednik Bush tajno odobrio prošlosedmične američke vojne napade u Pakistanu, bez odobrenja Islamabada.

Pakistanski zvaničnici kažu da je najmanje 15 osoba ubijeno u koalicijskoj raciji u južnom Waziristanu. Pakistanski vojni zapovjednik je osudio takve akcije. Danas je jedan opozicioni zakonodavac rekao da je Pakistan sada izložen prijetnji od rata, i pozvao na zajedničku sjednicu parlamenta kako bi se odlučilo na koji način odgovoriti na buduće napade preko granice.

XS
SM
MD
LG