Linkovi

Nacionalna konvencija Demokratske stranke: Najbolji govor Hillary Clinton


Jučerasnji, drugi dan Nacionalne konvencije Demokratske stranke, bio je svakako obilježen sinoćnjim govorom senatorice Hillary Clinton koja je, odmah po izlasku za govornicu, jasno i glasno izrekla svoju osnovnu poruku - da podržava senatora Baracka Obamu i pozvala na jedinstvo stranke.

«Ja sam ponosna majka, ponosni Demokrata, ponosna Amerikanka i ponosni pristalica Baracka Obame» - bile su riječi kojima je gospođa Clinton počela govor, a pristalice ih popratile ogromnim aplauzom. «Bez obzira da li ste glasali za mene ili za Obamu, sada je trenutak da se ujedinimo kao jedinstvena stranka sa jedinstvenim ciljem. Ovo je borba za budućnost, borba u kojoj moramo pobijediti. Amerika ne smije dozvoliti da naredne četiri godine budu iste kao proteklih osam» - takođe je istakla.

Prije govora Hillary Clinton bilo je mnogo nađanja o tome šta će ona reći i da li će njen poziv biti dovoljno jak za ujedinjenje stranke.

«Nema govora, nema načina da McCaina bude predsjednik. Barack Obama je moj kandidat i on mora biti naš predsjednik» - bila je više nego jasna doskorašnja rivalka Baracka Obame za predsjedničku nominaciju Demokrata.

Gospodin Obama je nakon njenog govora nazvao Hillary Clinton da joj se zahvali na podršci, rekavši da taj «posao» nije mogla bolje uraditi. I doista, mnogi analitičari procjenjuju da je to bio jedan od najboljih govora Hillary Clitnon.

Večeras, trećeg dana konvencije, ključni govornik je kandidat za potpredsjednika senator Joe Biden. Osim njega, govoriće i bivši predsjednik Bill Clinton, bivši senator Tom Daschle, guverner Bill Richardson, senator John Kerry....

Također večeras će učesnici konvencije odati počast onima koji su se žrtvovali i žrtvuju se za sigurnost zemlje... veteranima i aktivnim pripadnicima američke vojske i njihovim obiteljima.

XS
SM
MD
LG