Linkovi

Sjećate li se 14. ZOI: Jurek ponovo u Sarajevu


Skijaške legende će se krajem godine vratiti u Sarajevo i na scenu olimpijskih igara. Povodom obilježavanja 25 godina od zimske olimpijade u BiH, društvo ZOI '84. krajem decembra organizuje sportsko–zabavnu manifestaciju, veleslalom skijaških legendi, koje će u dva dana, 19. i 20. decembra, ponovo niz olimpijske staze na Igmanu i Bjelašnici.

Do sada je učešće potvrdilo više od 30 nekadašnjih olimpijaca.

«Prvi cilj je, dakle, da će ovo biti jedna svojevrsna generalna proba za našu organizaciju, odnosno uspješnu aplikaciju grada Sarajeva za Svjetski skijaški kup 2011. godine. Naravno, sa ovom manifestacijom mi želimo isprobati infrastrukturu i sve druge pretpostavke koje će biti veoma važne, koje će imati važnu ulogu u selekciji tri grada-kandidata domaćina» - rekao je danas, pored ostalog, Nedžad Ajnadžić, direktor društva ZOI '84.

Kako kažu organizatori, za mnoge su olimpijske igre u Sarajevu bile jedne od najboljih igara do sada, a Sarajevo je sportistima i posjetiocima ostalo u sjećanju kao jedan od najljubaznijih olimpijskih gradova. Iz tog razloga, kažu organizatori ovogodišnje manifestacije, više od 30 svjetskih sportskih legendi potvrdilo je dolazak. Među pozvanim, kako je rekao gospodin Ajnadžić, su i....

«Želim da najavim Jure Franka, želim da najavim Sandu Dubravčić, želim da najavim Alberta Tombu, Ingemara Stenmarka... i svakako... Janicu Kostelić....»

Obilježavanje 25 godina od zimske olimpijade trajaće tokom cijele zime. U februaru je planirana tradicionana manifestacija u olimpijskoj dvorani ZETRA, a sav prikupljen novac od ulaznica biće usmjeren u mlade bosanskohercegovačke skijaše. Poseban dio programa posvećen je promovisanju grada Sarajeva, kao jednog od kandidata domaćina za Svjestki skijaški kup 2011. godine.

XS
SM
MD
LG