Linkovi

Srbija: Nove, veće kazne atentatorima na Vuka Draškovića


Vrhovni sud Srbije je osudio grupu visokih policijskih službenika i šefa obavještajne službe iz vlade bivšeg srbijanskog lidera Slobodana Miloševića na kazne robije od po 40 godina, optuženih za pokušaj ubojstva opozicionog lidera Vuka Draškovića 1990. godine. Presude su izrečene danas u Beogradu bivšem šefu obavještajne službe Radomiru Markoviću, bivšem zapovjedniku specijalne policije Miloradu Ulemeku i još dvojici bivših policijskih zvaničnika. Još trojica bivših pripadnika policije su osuđeni na zatvorske kazne između 30 i 35 godina.

Vrhovni sud u Beogradu se odlučio da procesuira taj slučaj, što inače nije uobičajeno, nakon poničtavanja presuda nižih sudova u kojima su izrečene kazne bile znatno manje. Osuđenik Milorad Ulemek već služi kaznu zatvora za ubojstvo bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Izricanju presuda prisustvovao je i Vuk Drašković. Trojica njegovih tadašnjih tjelohranitelja i još jedan član opozicionih stranaka su u pokušaju atentata na gospodina Draškovića ubijeni.

XS
SM
MD
LG