Linkovi

Bush i Brown izrazili jedinstvo stavova u vezi sa Iranom, Irakom i Afganistanom


Predsjednik Bush je pozdravio britansko obećanje da će pojačati sankcije protiv Irana i poslati dodatne vojnike da se bore protiv Talebana u Afganistanu.

Gospodin Bush i britanski premijer, Gordon Brown su danas u Londonu na zajedničkoj press konferenciji izrazili jedinstvo stavova u vezi sa Iranom, Irakom i Afganistanom. Gospodin Brown je rekao da će Britanija sa novim povećanjem imati najviše vojnika u Afganistanu, dodajući da će detalji biti saopćeni kasnije tokom dana. On je, takodjer, rekao da njegova zemlja namjerava zadržati vojnike u Iraku, okončavajući spekulacije da bi mogao objaviti povlačenje britanskih vojnika kasnije ove godine.

Britanski premijer je saopćio da će njegova zemlja zamrznuti imovinu iranske najveće banke. On je rekao da je Evropa spremna da pojača sankcije protiv Irana ukoliko Teheran ne bude radio sa zapadnim zemljama na rješavanju nesuglasica oko svog nuklearnog programa.

Predsjednik Bush svoje sedmicu dana dugo putovanje po Evropi završava danas boravkom u Belfastu, gdje će se on i gospodin Brown susresti sa lokalnim liderima.

XS
SM
MD
LG