Linkovi

Austrija: Besćutni otac optužen za incest, silovanje i prisilu


Nakon šokantnog otkrića da je Austrijanac Josef Fritzl 24 godine držao izolovanu u podrumu svoju kćerku sa kojom je imao sedmero djece, majka i djeca su ponovo zajedno. Fritzl je kćerku Elisabeth, kojoj su sada 42 godine, i njeno troje djece držao u podrumu bez prozora u svojoj kući u malom austrijskom gradu Amstettenu.

Troje od ukupno sedam djece koje su zajedno izrodili, Fritzl je izveo iz podruma da žive u kući sa njim i njegovom suprugom Rosemarie. Sedmo dijete, kaže Fritzl je umrlo na porodu i on je njegovo tijelo spalio u peći.

Nakon što su u subotu majka i troje njene djece oslobođeni iz podruma, oni su se u nedjelju sastali sa preostalo troje djece koji su živjeli u kući. Austrijski medicinski radnik Berthold Kepplinger je danas novinarima rekao da je bilo iznenađujuće kako je lako ponovo uspostavila porodična veza razdvojenih majke i djece, odnosno djece.

Sud je naredio da Fritzl ostane u pritvoru dok traje istraga po optužbi za silovanje, incest i prisilu. Tužilac kaže da bi ga mogao teretiti i za ubistvo u vezi sa smrću novorođenčeta.

XS
SM
MD
LG