Linkovi

Barack Obama: Brad Pitt naslijedio ljepši izgled


Kada se u Sjedinjenim Američkim Državama neko kandidira za političku funkciju, posebno kada je riječ o kandidatima za američkog predsjednika, mediji o toj osobi, ili osobama, nastoje saznati svaki detalj.

Tako je ovih dana javnost obaviještena da je kandidat za predsjedničku nominaciju Demokrata Barack Obama dalji rođak poznatog i popularnog glumca Brada Pitta, ali i više drugih slavnih ličnosti.

Teško je reći zašto je senator Obama pocrvenio kada ga je jedna od voditeljica show programa The View, TV mreže ABC, upitala za porodične veze sa čuvenim glumcem Bradom Pittom, ali je rekao:

“Mislim da smo rođaci, nešto kao u devetom koljenu. Mislim da je on naslijedio ljepši izgled porodičnih gena ” - u šali je odgovorio gospodin Obama.

Jedna od voditeljica je odmah primjetila da je i on privlačan muškarac, što je publika pozdravila sa odobravanjem.

Brad Pitt i Barack Obama su daleki rodjaci preko Edwina Hickmana, koji je umro u Virginiji 1769. godine. Međutim, senator Obama, sin bijele Amerikanke i crnca iz Kenije, rođacima može zvati čak šest američkih predsjednika, među kojima i George W. Busha. Daleki je srodnik i potpredsjednika Dicka Cheneya, zatim bivšeg britanskog premijera Winstona Churchilla i generala iz vremena američkog građanskog rata Roberta Lee-a.

Istraživači Istorijskog geneološkog društva New England su otkrili da i Hillary Clinton ima rodbinske veze sa glumačkim parom Pitt-Jollie, odnosno da je u devetom koljenu u rod sa Angelinom Jolie, preko žena po imenu Jean Cusson, koja je umrla u Quebecu 1718. godine

Rodbinske veze republikanskog kandidata Johna McCaina kažu da je teže pratiti jer nisu u toj mjeri kompletne kao kod porodica Obama i Clinton.

XS
SM
MD
LG