Linkovi

Na području Sarajeva i Bugojna uhapšeno pet osumnjičenih za trgovinu oružjem i vezu sa teroristima


Pripadnici federalne Uprave policije, u saradnji sa MUP-om sarajevskog i Srednjobosankog kantona, juče su na na području Kantona Sarajevo uhapsili lica čiji su inicijali R.R., M.M., A.H. i V.E., a na području Bugojna M.F., koja su danas predata Tužilaštvu BiH.

Policija je u pretresu šest lokacija na području Bugojna i Sarajeva pronašla veću količinu naoružanja i vojne opreme, protivtenkovske mine, laserski uređaj za brzo pucanje i gađanje, veću količinu elektronske opreme, te eksplozivnu napravu - minu iznenađenja.

U pretresima obavljenim po nalogu Suda BiH pronađene su i topografske karte, skice i priručnici za pravljenje eksplozivnih naprava, te drugi predmete koji se mogu koristiti za terorizam.

Provodeći višemjesečnu istragu u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Tužilaštvom BiH, Uprava policije je došla do sumnje da su se ova lica organizovala u grupu radi nanošenja štete na prostoru BiH, navodi se u saopštenju. Federalna uprava policije nastavlja sa daljom istragom.

XS
SM
MD
LG