Linkovi

Dodik u Beogradu: Mi smo u RS jasno rekli - Srbija je naša otadžbina.


"Dobro veče Srbijo, dobro veče svi Srbi širom svijeta, dobro veče dobri narode!

Volim Srbiju koja je moćna, volim Srbiju koja je dostojanstvena.... volim Srbiju koja zna šta hoće! A ova Srbija hoće da Kosovo ostane u Srbiji. Taj karakter je moguće samo sa ovakvim narodom i ovakvom podrškom....

Došao sam ovde večeras da vam kažem da Republika Srpska ne priznaje unilateralno proglašenje Kosova. Republika Srpska ne prihvata ovakvo otcjepljenje. Republika Srpska želi mir i stabilnost. Republika Srpska želi moćnu i jaku Srbiju! Nama nije lako, nije ni vama.... Svima nam zajedno nije lako. Ali, ako smo jasni i dostojanstveni i ako želimo da pokažemo svijetu na koji način se bunimo protiv nepravde... onda je to ovakav način.... miran i dostojanstven.

Republika Srpska zna svoj put. Ona voli Srbiju... čak ponekad i više nego što možete da zamislite. Samo Srbija jaka i moćna pomaže Republici Srpskoj. I samo stabilna i jaka, i sve jača, Republika Srpska pomaže Srbiji.

Mi smo u Republici Srpskoj jasno rekli - Srbija je naša otadžbina. Živimo u Bosni i Hercegovini, ali na Srbiju gledamo kao na našu otadžbinu. I ono što se dobro dešava za Srbiju, dobro je i za nas. Ono što je loše, loše je i za nas.

Zato vas sve želim da pozdravim sa dubokim uvjerenjem da Republika Srpska zna svoj put, da Republika Srpska ima strpljenja, da Republika Srpska će svakim danom biti jača. moćnija... da Republika Srpska je tu da pomogne Srbiji onoliko koliko može. Živeli... sretno.... živela Srbija!"

(Milorad Dodik, premijer RS, u Beogradu na mitingu "Kosovo je Srbija")

XS
SM
MD
LG