Linkovi

Banjaluka: Dodik optužuje Tihića za miniranje mostarskog dogovora o reformi policije


Stranački lideri SNSD-a, PDP-a, Stranke za BiH, HDZ-a i HDZ-a 1990. izuzimajući predsjednika SDASulejmana Tihića su saglasni da se nastavi realizacija Mostarske deklaracije i realizuje Akcioni plan reforme policije u BiH, izjavio je danas u Banjaluci predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. On je optužio Sulejmana Tihića da je, tokom sastanka stranačkih lidera proteklog vikenda u Širokom Brijegu, pokušao da minira Mostarsku deklaraciju:

”Gospodin Tihić je ohrabren stavovima nekih vlada zemalja, članica Evropske unije da uradi to što je uradio. Mi tačno znamo i koje su to vlade dale podstrek da gospodin Tihić uđe u miniranje sporazuma iz Mostara. Vjerojatno neko, ohrabrujući Tihića da izađe iz tog sporazuma, želi da ospori potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU kao načina da se veoma ozbiljno ugrozi dosljednost međunarodne zajednice u stavu da li BiH treba ili ne treba OHR.”

Govoreći danas, gospodin Dodik je pozdravio i pobjedu sadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića u okviru drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji:

”Čestitam gospodinu Tadiću na pobjedi. Srbija je pokazala svoj demokratski kapacitet. Drago mi što je gospodin Tadić pobijedio, jer to znači da će se saradnja Srbije i Republike Srpske nastaviti u okvirima koje smo imali do sada i da neće biti bitnih promjena u tom pogledu.“

Pobjedu Borisa Tadića pozdravio je i predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, izražavajući uvjerenje da će Tadić nastaviti da vodi dosljednu i odgovornu politiku s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, političke stabilnosti i ekonomskog napretka Srbije. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić je, povodom pobjede gospodina Tadića, poručio da je Srbija izabrala evropski put, opredjeljujući se za budućnost u kojoj će, kao zemlja razvijenih demokratskih načela i ekonomski oporavljena, predstavljati ključni faktor stabilnosti u regionu. Pobjedu Borisa Tadića pozdravila je i većina političkih stranaka iz Republike Srpske.


XS
SM
MD
LG