Linkovi

Dvoje mrtvih u eksploziji na Palama


Dva lica su poginula a jedno je teško povrijeđeno u jutrošnjoj eksploziji ispred kafića na autobuskoj stanici na Palama, saopštili su predstavnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Istraga o ovoj eksploziji je u toku.

Trideset jednogodišnji Vlatko Mačar i šest godina mlađi Milan Vlaškić, obojica sa Pala smrtno su stradali od eksplozivne naprave podmetnute pod automobil parkiran uz kafić koji se nalazi u sklopu autobuske stanice na Palama. Potvrdila je ovo portarol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Danka Tešić.

Od snažne eksplozije je teško ranjen i Rade Magazin iz Bratunca koji je hiruški zbrinut u Domu zdravlja na Palama a potom je prebačen u Klinički centar Kasindo. Još četiri osobe se lakše povrijeđene i nakon ukazane prve pomoći su puštene na kućno liječenje.

Istraga o ovoj eksploziji, koja je uznemirila žitelje Pala, je u toku tako da nisu poznati počinioci niti motivi napada. Međutim, nezvanično se saznaje da je meta napada bio ubijeni Vlatko Mačar, vlasnik kafića Omerta koji se dovodi u vezu sa kriminalnim krugovima osumnjičenim za više ubistava.

Izvjesno je i da je automobil golf pod kojim je postavljena eksplozivna naprava, koja je najvjerovatnije aktivirana daljinskim upravljačem, ukraden u sarajevskom kantonu.Više detalja biće saopšteno nakon završetka istrage.

XS
SM
MD
LG