Linkovi

SAD: Kennedy-jevi za Obamu


Američki senator i demokratski predsjednički kandidat Barack Obama u svojoj predsjedničkoj utrci dobio je podršku istaknutog demokratskog senatora Edwarda Kennedija. Govoreći danas u Washingtonu, pred prepunim auditorijumom univerziteta American u Washingtonu, senator Kennedy je rekao da je Obama čovjek koji ima izvanredan karakter i talenat za vođstvo, dodavši da bi on mogao vratiti vjeru Amerikanaca da bolji dani tek predstoje.

Do ovakog razvoja događaja dolazi nakon što je Obama uveliko pobijedio senatoricu Hillary Clinton na preliminarnom stranačkom glasanju u južnoj Karolini.

Na skupu su podršku Baracku Obami pružili i kćerka bivšeg predsjednika Johna Kennedyja, Caroline, te kongresmen Patrick Kennedy. Podrška Kenedijevih senatoru Obami dobija na značaju činjenicom da ta poznata američka obitelj vrlo rijetko pruža otovorenu političku podršku kandidatima.

Na republikanskoj strani, guverner Massachusettsa Mitt Romney i senator John McCain se nalaze u tijesnoj utrci pred sutrašnje preliminarno glasanje na Floridi.

XS
SM
MD
LG