Linkovi

Britanija: Susretom sa britanskim premijerom Musharraf završio evropsku turneju


Britanski premijer Gordon Brown zatražio je od pakistanskog predsjednika Perveza Musharafa da sarađuje sa predstavnicima svih političkih stranaka zarad budućnosti demokratije u Pakistanu. Gospodin Brown je takođe istakao da je Pakistan ključna zemlja sazeznica na području južne Azije i da je od izuzetnog značaja za stabilnost cijelog tog regiona. Ove i druge ocjene britanski premijer je iznio nakon razgovora sa gospodinom Musharrafom, koji današnjim boravkom u Londonu završava sedmicu dana dugu turneju po zemljama zapadne Evrope.

Pakistanski predsjednik je, obraćajući se novinarima, istakao da je svoje britanske domaćine nastojao uvjeriti da zaista želi da parlamentarni izbori u Pakistanu budu održani, kako je planirano, 18. februara i da će biti fer i slobodni.

Boravak predsjednika Musharrafa u Londonu pratile su i demonstracije. Demonstranti, među kojima i sada politički aktivan bivši vrlo popularni igrač kriketa Imram Khan, pitali su kako je britanski premijer mogao ugostiti diktatora, kako su nazivali gospodina Musharrafa.

XS
SM
MD
LG